דלג לתוכן הראשי

עוגת גבינה קרמית


אם אתם כמוני אוהבים עוגות גבינה זו תהיה העוגה המושלמת בשבילכם.
עוגה קרמית, נימוחה, מתאימה לפסח. אם תחליפו את העוגיות בבסיס היא תתאים לכל ימות השנה.





מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
לבסיס

250 גר' עוגיות עוגיות יין כשרות לפסח/פתי בר

1 כוס אגוזי מלך גרוסים דק(אפשר לוותר)

100 גר' חמאה מומסת


אופן ההכנה

1.טוחנים ביסקוויטים ואגוזי מלך במעבד מזון או מכניסים לשקית ומפוררים דק עם מערוך,מוסיפים את החמאה המומסת,מערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת.

2.אם אין לכם תבנית סיליקון עם תחתית מזכוכית (תבנית מעולה לעוגות גבינה)אז משתמשים בתבנית רגילה.

3.מניחים נייר אפייה בתבנית עגולה בתחתית, סוגרים את התבנית גוזרים את היתר.

4.גוזרים רצועות ברוחב התבנית מרפדים גם סביב,ומגביהים מעט.

5.מעבירים את העוגיות והאגוזים עם החמאה ומהדקים (עם כוס)מעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה.

מצרכים לעוגה

6 ביצים בגודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים

1-1/2 כוסות סוכר

1 ק"ג גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת כחצי שעה שתגיר נוזלים

1 מכל שמנת מתוקה 38%(250 מ"ל)

4 כפות שטוחות קורנפלור

3 כפות אינסטנט שוקולד לבן/וניל צרפתי

1 כפית אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל


אופן הכנת העוגה

1.מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.ממלאים 3/4 תבנית של תנור עמוקה במים, מכניסים לתנור בחלק התחתון.

3.מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה, מעבירים לקערה. באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף)מכניסים שמנת מתוקה ומקציפים לקצף יציב.

4.טורפים עם מטרפה ידנית את החלמונים עם הגבינה,סוכר ווניל, 1 כוס סוכר,קורנפלור,אבקת אפיה ואינסטנט עד שנוצרת בלילה אחידה וחלקה.

5.מוסיפים את הקצף והקצפת בתנועות קיפול לתוך בלילת הגבינה, מערבבים היטב עד שכל התערובת אחידה וללא גושים.

6.מוציאים את הבסיס מהמקפיא ,ומעבירים את כל הבלילה לתבנית.

7.מניחים בזהירות את התבנית בחלק האמצעי של התנור מעל לתבנית עם המים שבתנור. אופים רבע שעה בחום 200 מעלות. לאחר רבע שעה, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות אופים כשעה. מכבים את התנור,משאירים את העוגה בפנים עם דלת מעט פתוחה,(נעזרים בכף מעץ )לצינון מלא.


לציפוי

אבקת סוכר



***אהבתם את המתכון ?

אל תשכחו להירשם כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש.

בצד ימין למעלה יש שלושה קווים ליחצו עליהם ורישמו את המייל שלכם♥♥♥


מוזמנים לקבוצת האוכל במטבח עם יפצ'וק

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody