דלג לתוכן הראשי

מוס גבינה קפוצ'ינו ופולי קפה



כמו שאתם יודעים אני לא חובבת עוגות מוס,הילדים מנסים את מזלם בשכנועים והפעם הצליחו. העוגה עם תחתית בצק פריך אפויה ומוס גבינה עם נגיעות קפה ופולי קפה טחון האמת???השתכנעתי!!!!טעימה מאוד.






מוס גבינה קפוצ'ינו ופולי קקאו

חומרים לבסיס 24 מתפרקת : 

לבצק:
100 גרם מחמאה השתמשתי בנטורינה/או חמאה

200 גרם קמח לבן

2 חלמונים בגודל L

קורט מלח

4 כפות סוכר

להכנת הבצק:

1.מניחים את הקמח, המלח והסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומפעילים כמה שניות .

2.מוסיפים את קוביות המחמאה ומפעילים בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים במרקם חולי.

3.מוסיפים חלמונים ומפעילים בפולסים קצרים עד שמתקבל בצק. אם הבצק מתפורר יש להוסיף שתי כפות מים קרים.

4. מפזרים את פירורי הבצק בתבנית. מהדקים היטב אל התחתית ואל השוליים ויוצרים שכבת בצק אחידה בעובי אחיד ככל  האפשר. דוקרים את כל שטח הבצק עם מזלג גם בדפנות.

5.מעבירים את הבצק למקפיא לרבע שעה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. אופים את הבצק כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.

7.מקררים את הבצק היטב לפני הוספת המלית.

8.משחררים את הקלתית בעדינות מהתבנית עם התחתית המתפרקת,מסדרים ניילון נצמד מסביב ובדפנות,כדי שאפשר יהיה לשחרר את העוגה עם המלית. מחזירים את הקלתית לתבנית.

חומרים למוס גבינה:

1 מיכל גבינת שמנת 16% (225 גרם)נפוליאון

1 גבינה לבנה 5% (250 גרם )

2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (500 גרם סה"כ)

1/2 כוס חלב

2 כפות אספרסו/נס קפה+4 כפות מים חמים(לצנן לפני שמוסיפים לבלילה)

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

1 כוס סוכר לבן

10 פולי קפה גרוסים

1 כף ג'לטין (7 גרם) + 1/4 כוס מי ברז

להכנת המוס:

1.לשים בכוס 1 כף ג'לטין ורבע כוס מים לערבב ולהניח בצד.

2. בקערה רחבה לשים גבינת שמנת, גבינה לבנה, 1 כוס סוכר ולערבב היטב עד שהסוכר יימס.

3.בקערת המיקסר עם בלון הקצפה להקציף 2 שמנת מתוקה,אינסטנט פודינג וניל חצי כוס חלב ואת הקפה לקצף יציב אך לא קשה מדי.

4.להוסיף את תערובת הגבינות לשמנת המתוקה ולהקציף עד לקבלת תערובת אחידה .להוסיף את פולי הקפה ולערבב.

5.לחמם במיקרוגל את הג'לטין לנוזל צלול כעשרים שניות , לשפוך בהדרגה לקרם ולערבב כדקה.

6.לשפוך את הקרם על הקלתית וליישר, לכסות עם נייר כסף ולשמור במקפיא כ-4 שעות.

7. לקישוט השתמשתי בתבנית ספירלה שקניתי באליאקספס-להמס כחצי צנצנת ממרח לוטוס חלק לשפוך לתבנית  ספירלה ולהקפיא עד השימוש.(אם אין לכם,אפשר לשפוך ישירות על המוס הקפוא)


8.לשמור את העוגה במקפיא עד להגשה.


תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody