דלג לתוכן הראשי

בורקיטס גבינה מבצק פריך



  השנה חג שבועות יוצא בשבת מה שלקח אותי לזיכרונות של שבת מהבית - כשאבי חזר מבית הכנסת, היה מחכה שולחן ערוך מלא בכל טוב - עם כל סוגי הסלטים, מבושלים וטריים, חמינדוס (ביצים קשות) וגולת הכותרת – בורקיטס.

אימי הכינה את המאפה עם מרגרינה (כמו שהיו מכינים פעם) ואני הכנסתי שינויים במתכון המקורי שלה ובמקום מרגרינה שדרגתי ל "נטורינה" שהיא התחליף החדש לחמאה או מרגרינה על בסיס שמן קוקוס (אבל בלי טעם הקוקוס). 


נטורינה מעולה לאפיית פרווה ולאפייה בכלל ועושה את הבצקים פריכים נוחים לעבודה והכי חשוב שהיא ללא שומן מוקשה, ללא שומן טראנס וללא טעם לוואי.



 
מצרכים ל-60 יחידות(תלוי בגודל)

500 גרם קמח רגיל מנופה

1 אבקת אפיה(10 גרם)

1 שמנת חמוצה 9% (200 גרם)

1 נטורינה (200 גרם) תחליף למרגרינה

1/4 כפית מלח

למלית

1 תפוח אדמה שלוק וקלוף

150 גרם גבינה בולגרית

150 גרם גבינה צפתית

1 ביצה

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לציפוי

1 ביצה טרופה

שומשום

אופן הכנת הבצק

1.בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה,השמנת החמוצה,מלח,הקמח ואבקת אפייה עד ליצירת בצק נעים ורך.

2.מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים,מרדדים כל חלק למשטח בעובי 1 ס"מ.


3.מערבבים את המלית תפוח אדמה,גבינות ותיבול לתערובת אחידה.

4.בעזרת כוס או חותכן יוצרים עיגולים(הכנתי בקוטר 4 ס"מ),ממלאים כל עיגול במלית בעזרת שתי כפיות ומקפלים לשניים.

5.מהדקים היטב את קצות הבורוקיטס.

6.מניחים נייר אפייה בתבנית ואת הבורוקיטס בתוכה.

7.מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

8.אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות ל-30 דקות.




תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מעמולים בריבוע

מגולגלות ב-3 מצרכים