דלג לתוכן הראשי

מאפינס גבינות וזיתים


     מאפינס נפלאים שמכינים בעשר דקות עם כל מה שנשאר במקרר,אפשר להמיר את הזיתים בגמבה,פטריות מוקפצות ותירס.





מצרכים ל-24 יחידות
לקערת הרטובים:
2 ביצים בגודל L
3/4 כוס חלב
1/3 כוס שמן או חמאה
200 גרם פתיתי גבינה צהובה
50 גרם גבינת קאשקבל מגורדת דק

לקערת היבשים:
1 וחצי כוס קמח + שקית אבקת אפייה.
1/2 כפית מלח.
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה.
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים דק/גרעיני תירס/גמבה חתוכה לקוביות

לזרייה
שומשום

אופן ההכנה
1.מחממים תנור אפייה לחום של 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים עם עטרות מנייר.
2.מערבבים היטב בקערה אחת את הביצים,חלב ושמן.
3.בקערה שנייה מערבבים קמח,אבקת אפייה,מלח,סודה לשתייה וגבינות.
4.מוסיפים את המצרכים הרטובים ליבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הזיתים ומערבבים עוד דקה נוספת.
5.יוצקים את הבלילה בעזרת שתי כפיות לתוך תבנית שקעים עם עטרות מנייר, מפזרים שומשום ואופים  כ-30 דקות עד להזהבה.

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מעמולים בריבוע

מגולגלות ב-3 מצרכים