דלג לתוכן הראשי

בשר בקר עם שעועית לבנה


כשהילדים באים מבחר התבשילים גדל בהתאם כי לכל אחד יש את המנה המועדפת. היום החלטתי לבשל את הבשר עם רוטב דגים שאני מכינה בכל סופ"ש עם מעט שינויים. יצא מושלם.


מצרכים ל-6 מנות

1 ק"ג בשר צלעות מס 2 /צלי כתף (טרי)חתוך לקוביות מבושל מראש עד לריכוך חלקי,עם 5 פלפל אנגלי,3 עלי דפנה,בצל שלם,ומעט כורכום

1/4 כוס שמן קנולה

2 גמבה אדומה חתוכה קוביות או רצועות

1 פלפל ירוק חריף פרוס(אפשר פחות)

1 גזר חתוך לקוביות או פרוסות

6 שיני שום שלמות

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף אריסה

1 כף פפריקה חריפה

1/4 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כף מלח

2 פלפל יבש חריף/מתוק

צרור כוסברה קצוץ דק

2 כוסות שעועית לבנה או חומוס שהושרו לילה לפני ובושלו


אופן ההכנה

1.משרים שעועית או חומוס לילה לפני ומבשלים עד לריכוך חלקי.

2.ממלאים סיר עם מים מוסיפים את הבשר עם הבצל,כורכום,פלפל אנגלי ועלי דפנה מבשלים עד לריכוך חלקי. מסננים במסננת דקה ושומרים את הנוזלים לתבשיל.

3.מחממים שמן קנולה בסיר רחב. מטגנים את הגמבה,פלפל חריף, קוביות הגזר עד לריכוך.

4.מוסיפים שתי כוסות מים מערבבים היטב,מבשלים כרבע שעה.

5.מתבלים בפפריקה,שום,כורכום,כמון,מלח,מוסיפים אריסה ואת הנוזלים מהבשר ומערבבים מוסיפים פלפלים יבשים,גרגרי שעועית ונתחי בשר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 45 דקות.

6.אם יש צורך מוסיפים נוזלים ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים ונישאר רוטב סמיך,מוסיפים כוסברה מבשלים עוד חמש דקות.

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מעמולים בריבוע

מגולגלות ב-3 מצרכים