עוגת ביסקוויטים בגרסה הקלה


כשהבן שלי מבקש עוגת ביסקוויטים (כל העוגות ביסקוויטים בבלוג כי הוא הכי אוהב)בלי שמנת מתוקה גבינה ונוטלה אני מחפשת ומנסה לבנות משהו שיהיה קל טעים ונראה טוב. נראה לי שהצלחתי כי הוא אכל קצת יותר מפרוסה אחת למרות שהדיאטנית המליצה פחות.

מצרכים להכנת עוגת ביסקוויטים
קרם וניל
3/4 כוס או 180 מ"ל חלב 3%
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל(80 גרם)
250 גרם גבינה לבנה 5%

לשכבות עוגת ביסקוויטים

1/2 חבילה או 250 גרם פתי בר וניל

ציפוי שוקולד
3 כפות נוטלה
3 כפות חלב



אופן הכנה

מכינים את קרם הווניל: בקערה מקציפים 3/4 כוס חלב, אינסטנט פודינג, מוסיפים גבינה ומקציפים עד קבלת קרם אוורירי.

מרכיבים ומקפיאים שעה: מניחים על משטח העבודה רצועת נייר אלומיניום ארוכה

מניחים באופן צמוד במרכז נייר האלומיניום 12 ביסקוויטים,3 ברוחב 4 לאורך (פחות או יותר, תלוי בגודל נייר האלומיניום) שימו לב - מניחים את הביסקוויטים לרוחב.

מורחים 1/2 מהקרם בשכבה אחידה מעל הביסקוויטים.

מניחים באופן צמוד מעל הקרם 3 טורים של 4 ביסקוויטים (תלוי בגודל נייר האלומיניום). שימו לב - הפעם מניחים רק את הטור האמצעי לרוחב, ואת הטורים הצדדיים לאורך (בשוליים מימין ומשמאל יישאר קרם ללא כיסוי ביסקוויטים, וזה בסדר).

מניחים את הקרם שנשאר בכפות גדושות וצפופות - רק על הטור האמצעי של הביסקוויטים.

משחילים ידיים מתחת לנייר האלומיניום מימין ומשמאל, מרימים ומצמידים את הידיים כך ששורות הביסקוויטים מימין ומשמאל ייפגשו למעלה במרכז - והנה, יש לנו פירמידה!

מקפלים את נייר האלומיניום להידוק הפירמידה (או סוגרים עם אטבי כביסה) ומעבירים בזהירות למקפיא לחצי שעה-שעה (או למקרר לשעתיים), להתייצבות.

מצפים, מקררים 4 שעות ומגישים: מחממים במיקרוגל שוקולד נוטלה וחלב לרוטב אחיד.

פותחים את קיפולי נייר האלומיניום. מוזגים על העוגה את הרוטב בהדרגה (כף אחרי כף) - ומניחים לו לטפטף ולצפות את כולו (נייר האלומיניום יתלכלך בשוקולד, וזה בסדר).

מעבירים את העוגה עם נייר האלומיניום לצלחת ארוכה או מגש. קורעים את הנייר מתחתיה, מושכים ומסירים אותו בעדינות. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, לספיגת טעמים וריכוך הביסקוויטים.

שומרים במקרר ומגישים קר.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מגולגלות ב-3 מצרכים

שושנים ורדרדות עם פטנט

מעמולים בריבוע