דלג לתוכן הראשי

עוגיות פריכות במלית פרג

כמה פעמים רציתם להכין מאפים ושכחתם להוציא את הבצק מראש?שמרית השיקה מגוון סוגי בצק מוכן לאפייה ללא צורך בהפשרה ולשימוש מיידי. ניסיתי את הבצק הפריך הבצק נוח,מרודד(רידדתי מעט) ומוכן לאפייה. כמות הבצק קטנה ומספיקה ל-20 עוגיות.


בצק פריך מצונן ומרודד– בצק פריך עשיר בטעם מעודן במיוחד, למאפים מתוקים, מגולגל בנייר אפייה לאפייה קלה ומהירה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית האפייה, להוסיף מלית מתוקה לפני או אחרי האפייה.

מצרכים ל-20 עוגיות
280 גרם בצק פריך(שמרית)
אבקת סוכר

 מלית פרג
200 גר' פרג טחון טרי (טחון במקום)
1-1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר חום כהה
2 כפות שמן קנולה
קליפה מגוררת מלימון בינוני
1 כפית קינמון
5 עוגיות פתיבר גרוסים


אופן הכנת המלית
להרתיח מים וסוכר על אש קטנה, להוסיף את שאר חומרי המלית למעט העוגיות ולערבב היטב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. להוסיף את העוגיות לערבב היטב, להניח בצד לקירור.

אופן הכנת העוגיות
1.מניחים את הבצק המרודד עם נייר האפייה המצורף,מרדדים  ל-3 מ"מ.
2.קורצים עם חותכנים בצורת פרח בחלקם עושים חור עם צנתר עגול.
3.מעבירים למקרר לרבע שעה.
4.מחממים תנור ל-180 מעלות אופים כ-17 דקות(תלוי בתנור שלכם)מצננים.
5.מאבקים את הפרחים באבקת סוכר עם החור לפני המלית,מניחים חצי כפית פרג וסוגרים עם החלק השני.



תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מעמולים בריבוע

מגולגלות ב-3 מצרכים