דלג לתוכן הראשי

קציצות קינואה וירקות



      קציצות קינואה עם ירקות מנה בריאה אפויה או מטוגנת לא תפסיקו לאכול...רוצו להכין!!!


מצרכים ל-15-20 קציצות תלוי בגודל:
1/2 כוס קינואה לבנה שטופה ומסוננת
1 כוס מים 
1 כף שמן (לטיגון הבצל והירקות)
1/2 כפית מלח (תיבול לבישול הקינואה)
1 ביצה בגודל L
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום כתוש
1 גזר מגורר בפומפייה דקה
1 קישוא בינוני מגורר בפומפייה דקה סחוט היטב
חופן כוסברה קצוצה דק
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון הקציצות

אופן הכנה:
1. בישול של הקינואה: מוסיפים קינואה, ממליחים בחצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 10 דקות לפחות. מצננים מעט.
2. מחממים מחבת עם כף שמן,מוסיפים בצל קצוץ מטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים שום,גזר,קישוא וכוסברה ממליחים ומפלפלים מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות.
3. מערבבים היטב קינואה מבושלת עם הירקות המבושלים,מוסיפים ביצה מערבבים היטב  ויוצרים קציצות,מניחים במגש מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפני טיגון.
4. מטגנים את הקציצות: מחממים מחבת רחבה,מוסיפים שמן קנולה 1 ס"מ גובהה,מטגנים את הקציצות כ-3 דקות,הופכים  בזהירות לעוד 3 דקות או עד שמזהיב/משחים.
5. לאפיה בתנורמחממים תנור ל-180 מעלות אפייה רגילה, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
6. מניחים על נייר האפייה המשומן ומרססים מעל הקציצות מעט שמן.
7. אופים במשך 30 דקות. הופכים בזהירות את הקציצות וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות, עד שהקציצות  מזהיבות.

כל הסרטונים המלאים בסטורי באינסטגרם yafchucooking

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מגולגלות ב-3 מצרכים

מעמולים בריבוע