דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר 3, 2019

עוגת שיפון יפנית

אם תבדקו בבלוג תמצאו לא מעט עוגות שוקולד כאן ועוד אחת כאן וכשראיתי לראשונה את המתכון והתמונות המדהימות של שרון היינריך מכאן (עשיתי מעט שינויים) לא יכולתי להתאפק ורצתי להכין. עוגה פשוטה עם מצרכים שיש בכל בית יוצאת עוגה קלילה ואוורירית.

עוגת שיפון שוקולד תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
חומרים:
170 גרם קמח רגיל(1.5 כוסות)
35 גרם אבקת קקאו (1/4 כוס)
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
110 גרם סוכר ( 1/2 כוס+כף)
4 חלמונים (L)
85 מ"ל שמן רגיל (3/4 כוס)
125 מ"ל מים (1/2 כוס מים)
כמה טיפות תמצית וניל 50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו גרוס גס
4 חלבונים (L)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
לציפוי 120 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו 1 כף נוטלה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות. בניגוד למקובל, לא משמנים ולא מרפדים את תבנית האפייה כדי לעזור לעוגה "לטפס" על הדפנות ולהגיע לגובה הרצוי.
2. בקערה גדולה מערבבים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח וכמות ראשונה של סוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, שמן, מים ווניל.
4. בקערה שלישית מקצפים חלבונים ומוסיפים בה…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody