דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר 4, 2019

טחינה עדשים

חורף חם עם אחוה חברת "אחוה" מגישה:
טחינה עדשים חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לימי החורף החמים תבשיל עדשים עשיר ומפנק, המוגש על גבי טחינה ביתית וסלט כוסברה טרי וטעים.

נפלא כמנה עיקרית או ביניים בארוחה משפחתית. בתיאבון!








רכיבים (לכ-3-4 מנות):


לתבשיל:

1/2 חבילת עדשים שחורות (250גר׳) מושרים במים פושרים לשלוש שעות

2 גזרים בינוניים קצוצים דק

1 בצל גדול קצוץ דק

5 שיני שום קצוצות או מגורדות

6-8 עגבניות שרי תמר

1 כפית שטוחה כמון

1 כפית שטוחה פפריקה

2 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל שחור

לטחינה

1 כוס טחינה מעולה של אחוה

3/4 כוס מים

מיץ מרבע לימון

1/2 כפית שטוחה מלח ים

ערימת עגבניות שרי קצוצות דק דק


לסלט:

צרור גדול של כוסברה טרייה, שטופה וסחוטה מהמים

1 בצל בינוני

1/2 לימון
1 כפית שטוחה מלח ים
אופן ההכנה לתבשיל משרים את העדשים השחורות במים פושרים 3 שעות
מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל כשהשמן חם
מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים
מוסיפים כמון, פפריקה ושום ומערבבים
מוסיפים מלח ופלפל ועגבניות, מערבבים
כשהבצל הופך שקוף והרכיבים בתבשיל מתחברים, מוסיפים את העדשים המושרות והמסוננות
מערבבים היטב …
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody