דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר 8, 2019

ריבת חמוציות תפוחים וטימין

חמתי ז"ל הכינה ריבות רוב הזמן,אני זוכרת צנצנות בכל מיני צבעים(קליפת אבטיח,עגבניות,חבושים,חושחש,תפוזים ועוד..) מסודרות מעל ארונות המטבח במרווח שיש בין הארונות לתקרה. בכל פעם שהגענו לביקור הכפית הייתה מוכנה לטעימות..אוי זה היה כל כך טעים.
היום החלטתי לנסות ולהכין ריבת חמוציות יבשות,הוספתי תפוח מגורר מיץ לימון וטימין, הריח מטורף!!!!מכיוון שהפרי מיובש הוא נשאר שלם וכל כך טעים.




מצרכים:

300 גרם חמוציות יבשות
300 גרם סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון וקליפה
תפוח מגורר
2 גבעולי טימין
1 כף תמצית וניל


אופן ההכנה:

מכינים צנצנת מעוקרת ומכסה סטרילי(עיקור: מניחים את הצנצנות והמכסים בסיר מים רותחים גדול מאוד כך שהם שקועים במים, מרתיחים מינימום של 5 דקות ושולפים בעזרת מלקחיים ארוכים ומניחים להתייבש כשהם הפוכים (למניעת חדירת חיידקים לכלים לאחר התהליך) על מגבת בד נקייה או על מייבש כלים.

בסיר עם תחתית כפולה מניחים את החמוציות,תפוח מגורר,מיץ לימון  וקליפת הלימון, מכסים בסוכר ומים מניחים על להבה נמוכה מכסים ומביאים לרתיחה בעדינות.

משהתערובת רתחה מוסיפים כפית תמצית וניל מערבבים היטב, מגבירים את הלהבה למקסימום ומבשלים…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody