רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר 21, 2019

סלט חצילים פיקנטי-זעלוק

תמונה
הזעלוק הוא סלט חצילים מרוקאי שיש לו המון גרסאות,אפשר לאדות או לקלות על להבה או בתנור. אימי ז"ל הייתה חורצת מכניסה שום ומאדה אותם. אני קליתי על להבה גלויה,קילפתי,ובישלתי עם תבלינים. חבל שאי אפשר להעביר את הטעם והריח של החציל הקלוי.

מצרכים

2 חצילים עדיף בלאדי
1 פלפל ירוק חריף
5 שיני שום כתוש טרי
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח 1/2 לימון  סחוט טרי
5 כפות שמן זית


אופן ההכנה:

את החצילים והפלפל החריף קולים על אש גלויה, או על גריל עד שקליפת החציל והפלפל ממש שחורה ושרופה.
מעבירים את החצילים למשטח עבודה ומצננים. את הפלפל החריף מכניסים לשקית אוכל וסוגרים ל-5 דקות. מקלפים וחותכים לקוביות,מניחים בצד.
מקלפים את החצילים וקוצצים לחתיכות בינוניות(לא למעוך)
בסיר מחממים את שמן הזית מוסיפים פפריקה,כמון,מלח,ומיץ לימון מטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את השום הכתוש ממשיכים לטגן עוד שתי דקות.
מוסיפים את החציל ופלפל חריף ומבשלים תוך ערבוב על אש נמוכה כ-5 דקות
מעבירים לצלחת הגשה מוסיפים כוסברה ומגישים.

אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להירשם כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש.
בצד ימין למעלה יש שלושה קווים ליחצו עליהם ור…