דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר 17, 2019

קציצות דגים במעטפת פלפל שושקה

קציצות דגים אני מכינה לעיתים רחוקות, הילדים לא אוהבים אני והחצי מאוד. הפעם החלטתי לשנות מעט את הנראות,הוספתי גמבה לתערובת הקציצות ומלאתי פלפל שושקה-פלפל ארוך אדום ומתוק, הטעם נפלא הילדים טעמו ואהבו מאוד.


לקציצות
1 קג' דג בורי טרי מפולט(ללא עור)
3 שיני שום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 גמבה בינונית
2 כפות שמן זית
2 כפות פירורי לחם או פרוסת לחם מיום קודם רטובה וסחוטה היטב

לרוטב
2 פלפלים יבשים חריפים/מתוקים
2 גזרים חתוכים לפרוסות
15 שיני שום פרוסים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות רכות חתוכות לקוביות
2 כוסות מים (כוס חד פעמי)
חופן כוסברה
2 כפות לימון כבוש
1 כף אריסה מתוקה
6 פלפל שושקה מאורכים חתוכים לרוחב ונקיים מגרעינים (השארתי את הגבעול)


אופן ההכנה
-קוצצים דג בסכין חדה כמחצית מהכמות ואת השאר טוחנים במעבד מזון עם השום בצל,גמבה,כוסברה ופטרוזיליה.
-מתבלים בכל התבלינים לפי הרשימה,מערבבים היטב ,מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.

להכנת הרוטב
-בסיר רחב יוצ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody