דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר 21, 2019

פרגיות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

תבשיל פרגיות שמתחיל בכיריים ומסתיים בתנור. את הכרובית ותפוחי אדמה מבשלים מראש,את הפרגיות מטגנים מעט ומתבלים ואז מחברים ומעבירים לצלייה בתנור.
מצרכים 6 פרגיות, (ירכי עוף ללא עצם) 1 ראש כרובית, בגודל בינוני מחולק לפרחים 2 תפוחי אדמה, אדומים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ 3 כפות שמן זית לבישול מקדים+2 כפות לפני צלייה 3/4 כוס מים פושרים 2 בצלים בינוניים פרוסים 3 עלי סלרי עם עלים קצוצים גס 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה מלח , ופלפל שחור גרוס חופן זיתי קלמטה מגולענים 1 כפית סומאק 1 כפית כמון
להגשה: 1/2 כוס טחינה 1/4 כוס מים קרים מיץ לימון, מ-1/2 לימון 2 שיני שום, כתושות מלח פטרוזיליה, קצוצה

עוגת טחינה סילאן טופיפי

עוגה בחושה, קלה להכנה ובעלת מרקם נעים, בשילוב טחינה, סילאן,קוקוס ושוקולד צ'יפס בטעם כרמל. 
     עוגה נפלאה עם תבנית מיוחדת יוצאת יפייפיה.


מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ או (ל-2 עוגות אינגליש קייק):
הכמויות בכוס מידה אוניברסלית

1.5 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כוס קוקוס
1 כוס סוכר חום כהה
4 ביצים בגודל L
3/4 כוס שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס ממרח טחינה
1/4 כוס סילאן
1/2 כוס שוקולד צ'יפס בטעם קרמל


אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל- 170 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק ומצפים את התבנית בשכבת קוקוס, כולל בדפנות.
-מנפים את הקמח,מוסיפים קוקוס ומניחים בצד.
-מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר למשך כ- 5 דקות עד שהבלילה מתבהרת ותפוחה.
-מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה עד שהיא נטמעת בתערובת.
-מערבבים טחינה וסילאן ומוסיפים לבלילה בזרם איטי תוך הקצפה איטית, מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את הבלילה לתבניות, מוסיפים מעט שוקולד צ'יפס ואופים למשך כ- 40 דקות ב-170 מעלות.
-בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה ומקררים היטב לפני ההגשה.




אהבתם את המתכו…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody