דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל 14, 2019

מרק ירקות ופולים לפסח-למרק דיפסח

המנה הבאה נולדה מתוך זיכרונות הילדות שלי,אבי קוטף את כל הירקות מהגינה שלנו,טועם וקורא לאימי: "רחל בואי תטעמי זה טעם אחר לגמרי" ואני מחכה בקוצר רוח לפורר את המצה לתוך המרק ולהתענג. המרק מבוסס על המרק הכי עשיר של המטבח היהודי מרוקאי - "למרק די פסח" כך קראו לו,
אני לא יודעת אם זה בגלל שמבשלים אותו לכבוד הפסח, כשכל הירקות שמרכיבים אותו בשיא טעמם, או שאווירת החג היא זו שמעניקה לו את טעמו המיוחד, אבל מה שזה לא יהיה, בעיני הוא אחד המרקים הכי טעימים שיש - מלא בירקות העונה, עם טעם עשיר מאוד ועם זאת לא כבד.



מצרכים שורש סלרי חתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה חתוך קוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 עלי כרפס עם הגבעול קצוץ דק
1 בצל גדול חתוך לרצועות
300 גר` פול ירוק קלוף פעמיים
200 גר' פול שלם
1 כף מלח
1/4 כפית כורכום
1 כפית פלפל לבן (אימי השתמשה עם לבן)או שחור גרוס
1 כפית מרק עוף
2 כפות שמן קנולה
300 גר` בשר בקר מס` 8 חתוך לקוביות עצמות בקר ציר בקר
אופן ההכנה
1.בסיר רחב מבשלים את בשר ועצמות כשעה וחצי עד לריכוך,מסננים את הנוזלים,מעבירים במסננת דקה ושומרים במקפיא עד לשימוש.
2.…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody