דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 19, 2019

שבלול בצק פריך במילוי תפוחים

בצק פריך בתוספת שמנת חמוצה וחמאה בצק נימוח וטעים, נוח לעבודה ואם מפחיתים מכמות הסוכר בבצק הוא מתאים למאפים מתוקים ומלוחים.





מצרכים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

3-1/2 כוסות(490 גרם) קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9%
1/2 כוס סוכר(100 גרם)

למלית

3 תפוחים גרני סמית חתוכים לקוביות
חופן חמוציות יבשות
20 גרם חמאה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
כפית גדושה קינמון
1 כף קורנפלור
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס צימוקים

לפיזור

1 ביצה טרופה
חופן סוכר


אופן הכנת הבצק

1.מחממים תנור ל-180 מעלות,מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
2.מנפים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח,אבקת האפייה והמלח מערבבים מעט.
3.מוסיפים את החמאה והסוכר,מערבלים עד שהחמאה נטמעת בקמח ונוצרים פירורים.
4.מוסיפים את השמנת החמוצה,מערבלים עד לקבלת כדור בצק.
5.מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומרדדים בעובי חצי ס"מ אחד מהם למלבן צר באורך 30 ס"מ.
6.מניחים מהמלית תפוחים לאורך ומפזרים חמוציות. מקפלים את הבצק מעל למלית ומהדקים,כך שמתקבל "גליל". באותו אופן יוצרים עוד 3 גלילי בצק.
7.מ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody