דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 22, 2019

בורקיטס גבינה מבצק פריך

השנה חג שבועות יוצא בשבת מה שלקח אותי לזיכרונות של שבת מהבית - כשאבי חזר מבית הכנסת, היה מחכה שולחן ערוך מלא בכל טוב - עם כל סוגי הסלטים, מבושלים וטריים, חמינדוס (ביצים קשות) וגולת הכותרת – בורקיטס.

אימי הכינה את המאפה עם מרגרינה (כמו שהיו מכינים פעם) ואני הכנסתי שינויים במתכון המקורי שלה ובמקום מרגרינה שדרגתי ל "נטורינה" שהיא התחליף החדש לחמאה או מרגרינה על בסיס שמן קוקוס (אבל בלי טעם הקוקוס). 

נטורינה מעולה לאפיית פרווה ולאפייה בכלל ועושה את הבצקים פריכים נוחים לעבודה והכי חשוב שהיא ללא שומן מוקשה, ללא שומן טראנס וללא טעם לוואי.



מצרכים ל-60 יחידות(תלוי בגודל)

500 גרם קמח רגיל מנופה

1 אבקת אפיה(10 גרם)

1 שמנת חמוצה 9% (200 גרם)

1 נטורינה (200 גרם) תחליף למרגרינה

1/4 כפית מלח

למלית

1 תפוח אדמה שלוק וקלוף

150 גרם גבינה בולגרית

150 גרם גבינה צפתית

1 ביצה

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לציפוי

1 ביצה טרופה

שומשום

אופן הכנת הבצק

1.בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה,השמנת החמוצה,מלח,הקמח ואבקת אפייה עד ליצירת בצק נעים ורך.

2.מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים,מרדדים כל חלק למשטח בעובי 1 ס"מ.

3.מע…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody