דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 5, 2019

עוגת גבינה פירורים טבעונית

שבועות שמח עם "משומשו" – מגישה מתכון לעוגת חג טבעונית:

עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים
חברת "משומשו", יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות, מגישה יחד עם השפית אביגיל מייזליק, מתכון חגיגי ומיוחד לעוגת גבינה טבעונית לרגל שבועות. העוגה קלת הכנה, בשימוש ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת של משומשו, טעימה להפליא ונהדרת כקינוח לארוחת החג, לטבעונים ולכולם. חג שמח!
מצרכים לבצק:
100 גרם מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס
1 וחצי כוס קמח
1 כוס שקדים טחונים
2 כפות סוכר
2-3 כפות מים

למלית:
2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)
1 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (200 גרם)
1/2 כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס
2/3 כוס סוכר
1-2 כפית מיץ לימון טרי
1 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס אגוזי לוז


אופן ההכנה:

להכנת הבצק: מערבבים יחד את המרגרינה, הקמח, השקדים והסוכר עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד ומערבבים לקבלת כדור בצק. מקררים במקרר למשך חצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס"מ…

מאפינס גבינות וזיתים

מאפינס נפלאים שמכינים בעשר דקות עם כל מה שנשאר במקרר,אפשר להמיר את הזיתים בגמבה,פטריות מוקפצות ותירס.




מצרכים ל-24 יחידות לקערת הרטובים: 2 ביצים בגודל L 3/4 כוס חלב 1/3 כוס שמן או חמאה 200 גרם פתיתי גבינה צהובה 50 גרם גבינת קאשקבל מגורדת דק
לקערת היבשים: 1 וחצי כוס קמח + שקית אבקת אפייה. 1/2 כפית מלח. 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה. חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים דק/גרעיני תירס/גמבה חתוכה לקוביות
לזרייה שומשום
אופן ההכנה 1.מחממים תנור אפייה לחום של 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים עם עטרות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody