דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 4, 2019

בשר בקר עם שעועית לבנה

כשהילדים באים מבחר התבשילים גדל בהתאם כי לכל אחד יש את המנה המועדפת. היום החלטתי לבשל את הבשר עם רוטב דגים שאני מכינה בכל סופ"ש עם מעט שינויים. יצא מושלם.

מצרכים ל-6 מנות

1 ק"ג בשר צלעות מס 2 /צלי כתף (טרי)חתוך לקוביות מבושל מראש עד לריכוך חלקי,עם 5 פלפל אנגלי,3 עלי דפנה,בצל שלם,ומעט כורכום

1/4 כוס שמן קנולה

2 גמבה אדומה חתוכה קוביות או רצועות

1 פלפל ירוק חריף פרוס(אפשר פחות)

1 גזר חתוך לקוביות או פרוסות

6 שיני שום שלמות

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף אריסה

1 כף פפריקה חריפה

1/4 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כף מלח

2 פלפל יבש חריף/מתוק

צרור כוסברה קצוץ דק

2 כוסות שעועית לבנה או חומוס שהושרו לילה לפני ובושלו


אופן ההכנה

1.משרים שעועית או חומוס לילה לפני ומבשלים עד לריכוך חלקי.

2.ממלאים סיר עם מים מוסיפים את הבשר עם הבצל,כורכום,פלפל אנגלי ועלי דפנה מבשלים עד לריכוך חלקי. מסננים במסננת דקה ושומרים את הנוזלים לתבשיל.

3.מחממים שמן קנולה בסיר רחב. מטגנים את הגמבה,פלפל חריף, קוביות הגזר עד לריכוך.

4.מוסיפים שתי כוסות מים מערבבים היטב,מבשלים כרבע שעה.

5.מתבלים בפפריקה,שום,כורכום,כמון,מלח,מוסיפים אריסה ואת הנוזלים מ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody