דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 16, 2019

רוגלך במילוי שוקולד

רוגלך הוא מאפהבצק שמרים בצורת שבלול-אנכי דו-צדדי (דומה לקרואסון אבל בדרך כלל קטן יותר) הממולא בשוקולד או בקינמון. מקורו במטבח היהודי אשכנזי, והוא מאפה פופולרי בישראל.(וויקיפדיה).

מצרכים  לבצק
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים/25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
100 גרם מחמאה/חמאה מומסת
2 ביצים בגודל L
1/2 שקית אבקת אפיה
1-1/4 כוסות מים פושרים
1/4 כפית מלח

למלית קקאו
1 כוס סוכר (200 גרם)
3/4 כוס קקאו (100 גרם)
1 כפית קינמון
1 כוס שמן או 200 גרם מחמאה מומסת

למריחה
ביצה עם מעט מים

לסירופ
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות לימון סחוט טרי

אופן הכנת הבצק
1.בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ,שמרים, ביצים, סוכר, סוכר וניל,אבקת אפייה ומחמאה ומעבדים 7 דק' במהירות בינונית לבצק חלק, רך ומבריק,מוסיפים מלח מעבדים עוד שתי דקות.

2.מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כ-60 דק'). אם יש זמן, עדיף להתפיח במקרר למשך הלילה, כך הבצק יהיה פחות דביק ויותר נוח לעבודה.

3.מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה נוספת.

4.מקמ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody