רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 21, 2019

טופו פריך עם ירקות

תמונה
טוֹפוּ הוא מאכל סויה שמקורו בסין. הטופו עשוי מחלב סויה שעבר תהליך של גיבון (בדומה לאופן בו גבינה מיוצרת מחלב)  (וויקיפדיה).
הרעיון הוא להכין מרינדה שאתם אוהבים, להשרות בה קוביות או פרוסות של טופו לשעתיים או ללילה, ואז להקפיץ/ לאפות כמה דקות.




מצרכים ל-2 מנות 300 גרם (חבילה) של טופו 2 כפות שמן קנולה לטיגון
לרוטב: 3 שיני שום פיסת ג'ינג'ר מקולפת באורך של כסנטימטר כף דבש ¼ כוס סויה (השתמשתי בסויה דלת נתרן) 2 כפות מים 2 כפות חומץ אורז/רגיל
למוקפץ: 1 כף שמן קנולה 2 שיני שום חתוך גס 1/4 כרוב בינוני גזר גדול או שניים קטנים 2 כפות שמן שומשום 1/4 כפית פלפל שחור גרוס