סירות בצק שמרים וגבינה עם טוויסט מפתיע

                                        

מאז שהכרתי את נטורינה של חברת שמרית,הבצקים שלי יוצאים מושלם!!! אני אומרת לכם, אחרי שתכינו את הבצק הזה פעם אחת זה יהיה כל כך טוב שלא תוכלו לעצור ותוותרו על כל השאר. הבצק הוא בצק שמרים עם טוויסט מפתיע,תוספת תפוח חמוץ ירוק ,שמנת חמוצה ונטורינה ללא ביצים,הבצק מתאים לטבעוניים אם מחליפים את השמנת בחלב קוקוס!!!!! הבצק רך נוח לעבודה ומתנהג נפלא לאחר הקפאה וחימום מחדש. הפעם בחרתי למלא את הבצק בגבינה,דובדבנים וענבים. תדמיינו את הטעם.
מה שחשוב שנטורינה עשויה מחומרים צמחיים, ללא שומן מוקשה (שומן טראנס) וללא חומרים משמרים ויש לה ערכים תזונתיים שאין במרגרינה הרגילה. בהשוואה לחמאה, היא, כמובן, טבעונית ויש בה פחות קלוריות והיא פתרון נהדר גם לשומרי הכשרות בהיותה מוצר פרווה.

מבטיחה לכם העוגה הזו הולכת לככב אצלכם בחג!!!


מצרכים לעוגה בקוטר 26 ס"מ

לבצק:
1/2 ק"ג קמח(3.5 כוסות)
1 כף שמרים יבשים
1 שקיק סוכר וניל
100 גרם נטורינה מומסת
100 גרם(חצי קופסה) שמנת חמוצה 9%
1/2 כוס חלב(120 מ"ל)
5 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 תפוח ירוק חמוץ קלוף


למילית גבינה:
250 גרם גבינת כנען
שלושת רבעי כוס סוכר
כף גדושה קורנפלור מנופה
1 כף אינסטנט וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
כפית תמצית וניל
ביצה בגודל L

אופן ההכנה
1. במעבד מזון טוחנים שמנת חמוצה,תפוח,וחלב למרקם אחיד.
2.בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח,שמרים,נטורינה,סוכר,סוכר וניל ואת הבלילה שטחנו.
3. מערבלים כ-7 דקות מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
4. מכינים את המלית: מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
5. קורצים מהבצק כ-15 כדורים בגודל כדור טניס (תלוי בגודל התבנית שלכם),מרדדים לאליפסה סוגרים למעין סירה ומניחים בתבנית בצמוד.
6. ממלאים את הסירות במלית שהכנו,מניחים דובדבנים או כל פרי שאתם אוהבים ומתפיחים כ-20 דקות.
7.מורחים ביצה טרופה מפזרים מעט סוכר דמררה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות(תלוי בתנור שלכם).


      



תגובות

רשומות פופולריות