מיליאצ'ו-עוגת גבינה ריקוטה וסולת



המון זמן אני עוקבת אחרי סילביה קולוקה,היא פותחת את המטבח שלה וחולקת את המורשת האיטלקית שלה. כל המתכונים אותנטיים פשוטים וכל כך טעימים.
אם טיילתם בנפולי (היינו לפני 15 שנים חייבים לחזור שוב)יש סיכוי שטעמתם את הקינוח הנפלא הזה מיליאצ'ו שמו. עוגת סולת וגבינת ריקוטה רכה ועדינה שמקבלת את טעמה מגרידת לימון גרידת תפוז ווניל.


מצרכים לתבנית בקוטר 24/מרובעת 30x 30
200 גרם (כוס) סולת
480 מ"ל (כשתי כוסות) חלב
240 מ"ל (כוס) מים
250 גרם שמנת מתוקה 38%
קורט מלח
40 גרם חמאה
גרידה מתפוז שלם
גרידה מלימון אחד
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
4 ביצים בגודל L
1 מקל וניל/תמצית וניל/סוכר וניל
400 גרם גבינת ריקוטה פרסקה (של גד)

לזרייה
אבקת סוכר

הוראות הכנה
1. בקלחת מביאים לרתיחה (רק כשמתחילים בועיות קטנות סביב)חלב, מים, שמנת, מלח,גרידה מקליפת תפוז וקליפת לימון.
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסולת בהדרגה (בכל פעם מעט) ומערבבים היטב את המסה עד שהופכת לסמיכה ונפרדת מעט מהדפנות. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב.
3. חשוב: לא לייבש את תערובת הסולת. מורידים מהאש ומצננים את התערובת.
4. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את הגרגירים ממקל הווניל /תמצית וניל/סוכר וניל ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את הגבינה ומקציפים במהירות נמוכה עד שהיא נטמעת היטב.
5. מתחילים להוסיף את תערובת הסולת לאט לאט בכל פעם כף אחת עד שהיא נטמעת. אחרי שכל תערובת הסולת הוטמעה בבלילה, מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת בקוטר 26 או תבנית מרובעת 30x 30.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות
7. מכניסים את העוגה לתנור למשך 60 דקות
8 .העוגה מוכנה כשהיא יציבה בצדדים ורוטטת במרכז בדיוק כמו עוגת גבינה
9. מצננים היטב במקרר זורים אבקת סוכר מעל ואוכלים בטמפרטורת החדר.



**מתכון עם מעט שינויים מכאן

תגובות

פרסום תגובה

רשומות פופולריות