שבלולי תפוחי אדמה ובטטה במילוי בשר


את התבשיל הזה אני מכינה כשאלמוג מגיע הוא חובב בטטה בכל צורה והפעם במקום לחתוך לקוביות פרסתי את הירקות ומילאתי עם בשר.

מצרכים 
לקציצות
1/2 ק"ג בשר בקר טרי טחון
בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות
2 כפות פירורי לחם
2 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים דק בקולפן רחב או סכין
1 בטטה פרוס דק בקולפן או סכין
1 כפית מלח(לתפוחי האדמה והבטטה)

לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
3 גבעולי סלרי עם העלים
1 בצל גדול פרוס דק
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (לפי טעמכם)
כפית כמון
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
1 קופסת עגבניות מרוסקות של mutti (800 גרם)
2 פלפלים צ'ילי יבש

אופן ההכנה
1. טוחנים במעבד מזון,פטרוזיליה,כוסברה ובצל מוסיפים לבשר הטחון. מתבלים במלח,כורכום,ראס אל חנות,פלפל שחור גרוס ופירורי לחם מערבבים היטב ומעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.
2. פורסים תפוחי אדמה ובטטה בקולפן רחב,ממליחים את הפרוסות שמים בצד לעשר דקות
3. להכנת הרוטב:
מחממים את השמן ומוסיפים בצל חתוך לפרוסות. מוסיפים סלרי מטגנים עוד שתי דקות,מוסיפים עגבניות מרוסקות ומתבלים בפפריקה,סוכר,כמון,מלח,פלפל,מערבבים מבשלים כעשר דקות תוך ערבוב מתמיד.
4. מוסיפים שתי כוסות מים מערבבים,מביאים לרתיחה. מוסיפים פלפל צ'ילי יבש.
5. יוצרים כדורים מאורכים ברוחב פרוסות תפוחי האדמה והבטטה,מניחים בקצה מגלגלים ושמים בסיר בצמוד שלא יפתח(אם נשאר בשר מוסיפים מעל) מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד לצמצום רוב הנוזלים.
6. מחממים תנור על מצב גריל בחום 220 מעלות מעבירים את הסיר ל-10 דקות עד להשחמה קלה.

תגובות

רשומות פופולריות