פיתות מקמח כוסמין במחבת

פעם בשבועיים אני מכינה חומוס עם סלט פלפלים שיפקה טריים טחונים שום,שמן זית ומלח. עוד אני מוסיפה עגבניות,בצל,זיתים,ומלפפון חמוץ בדיוק כמו בחמוסיות רק הרבה יותר טעים. בנוסף הכנתי פיתות במחבת עם כיס ומאוד טעימות.

מצרכים ל-11 יחידות
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן
220 גרם (1-1/2 כוסות +כף) קמח כוסמין מלא
7 גרם (3/4 כף) שמרים יבשים 
1 כף מלח
1 כף שטוחה סוכר
300 מ"ל (¼1 כוסות) מים פושרים



אופן ההכנה
1. מערבלים את הקמח,שמרים מלח וסוכר במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-2 דקות מוסיפים מים ומערבלים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. 
2. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-10 כדורים במשקל 80 גרם כל אחד ומכסים במגבת. מתפיחים עוד 15 דקות. 
3. מרדדים על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 מ"מ ובקוטר 16-14 ס"מ.
4. מחממים מחבת יבשה כ-5 דקות, מניחים בתוכה עיגול בצק וקולים לדקה,הופכים צד קולים עוד דקה עד שהפיתה מתחילה להתנפח, נוצר כיס, מוציאים למגבת מטבח ומכסים. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, עורמים את הפיתות זו על זו ומכסים במגבת מטבח.


תגובות

רשומות פופולריות