קוקילידה תוצרת בית

מה דעתכם להכין קוקילידה בהכנה ביתית מהתחלה ועד הסוף? את הגלידה הביתית הראשונה שלי הכנתי ממש מזמן,הוספתי אינסטנט לבלילה עם חלב מרוכז ושמנת מתוקה יצא מושלם המתכון כאן .גם אתם יכולים להכין גלידה ביתית בקלות (אפשר גלידה מוכנה)נמסה בפה עם עוגיות פריכות שמחזיקות המון זמן במקפיא ולא מאבדות מהפריכות שלהן וכל זה בחצי שעה גג!! את העוגיות מכינים מבצק מוכן של שמרית קורצים עיגולים אופים ומצננים. הבצק פריך עשיר בטעם מעודן במיוחד, מגולגל בנייר אפייה לאפייה קלה ומהירה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית האפייה, להוסיף מלית מתוקה לפני או אחרי האפייה.

עוגיות מבצק פריך (5 קוקילידות תלוי בקוטר העוגיה)

מצרכים
בצק פריך מצונן של שמרית

אופן הכנת העוגיות
1. מניחים את הבצק המרודד עם נייר האפייה המצורף על משטח עבודה.
2. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ עם חותכן או כוס. (את השאריות לשים ומרדדים שוב)
3. מחממים תנור ל-180 מעלות אופים כ-17 דקות(תלוי בתנור שלכם)מצננים.

מצרכים להכנת הגלידה
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1/2 פחית חלב מרוכז (כ-200 גרם)
100 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ דק

100 גרם שוקולד מריר+כף שמן

אופן ההכנה
1.במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מוסיפים חצי קופסה (200 גר' )חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד.
2. מוסיפים שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ דק מקפלים לבלילה.
3. מרפדים תבנית חד פעמית בניילון נצמד עם התוספת שבחרתם,מיישרים לגובהה 2-3 ס"מ לפחות. מכניסים למקפיא לשלוש שעות לפחות.
4. קורצים עיגולים מהגלידה בגודל עיגולי הבצק שהכנו,מניחים על העוגייה,מכסים עם עוגייה נוספת ומהדקים קלות. מיישרים מעט את הגלידה ומגישים מיד או מקפיאים עד להגשה.
5.אם רוצים לטבול את הקוקילידה בשוקולד מקפיאים לחצי שעה. ממסים שוקולד ושמן במיקרו מערבבים,טובלים חצי קוקילידה מניחים על נייר אפייה ומעבירים ל-10 דקות למקפיא לפני הגשה.

תגובות

רשומות פופולריות