טארט ריקוטה שוקולד ואגסים


גבינת ריקוטה ושוקולד זה מעדן!!! ביס מושלם. כשראיתי לראשונה את העוגה הנפלאה בפינטרסט מכאן התעלמתי ממנה אבל שמרתי אותה כי חשבתי להכין עם מלית שוקולד בלי גבינה כי אני לא חובבת שילוב של גבינה עם שוקולד, זאת הסיבה שלא תמצאו בבלוג מתכונים עם השילוב הזה. החלטתי לנסות ואהבתי ממש,המרקם של העוגה והטעמים הזכירו לי מעדן שוקולד לא מתוק מדי בדיוק במידה הנכונה.




מצרכים לפאי בקוטר 24 ס"מ
לבצק
130 גרם חמאה 
130 גרם סוכר (חצי כוס מידה +שתי כפות) 
1 ביצה בגודל L 
250 גרם קמח רגיל 
קליפת לימון מלימון שלם


למלית
500 גרם ריקוטה קלאסית
100 גרם אבקת סוכר (שקית) 
2 ביצים בגודל L
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
2 כפיות קקאו איכותי
3 אגסים
1 כף סוכר


אופן ההכנה
1. מכינים את הקלתית: בקערה, מעבדים במזלג או בידיים את החמאה עם הסוכר, ואז מוסיפים ביצה, מלח וגרידת לימון ומערבבים.
2. מוסיפים את קמח מנופה,מערבבים בידיים עד לקבלת כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3. קורצים חתיכות בצק ומסדרים בתבנית,מחוררים עם מזלג. אופים את הקלתית כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
4. להכנת המלית: בקערה מערבבים את הריקוטה עם אבקת סוכר ,מוסיפים שתי ביצים ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית. ממסים במיקרו שוקולד מריר ומוסיפים לגבינה, מוסיפים גם את הקקאו ומערבבים. מעבירים למקרר.
5. חותכים אגסים לחצי ולפרוסות של חצי ס"מ באורכים שונים(כמו בתמונה).
6. מוזגים את המלית על הבצק האפוי באופן חלקי, מיישרים את פני השטח. מקשטים עם האגסים החתוכים לפרוסות, מפזרים מעט סוכר ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד שהמלית מתייצבת.
7. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה. 


תגובות

רשומות פופולריות