פיצה סמורס הקינוח המושלם


יום רביעי באופן קבוע, בינתיים עד שייסגרו אותנו שוב!!אני ואופירי הנכד המתוק שלי אופים מיני מאפים רצוי עם המון סוכריות(פעם בשבוע אני מרשה לו)והפעם הכנו פיצה סמורס שכידוע הוא  הקינוח הכי מושחת שיש ואופירי הכין עוגיות מהשאריות .כמו שהספקתם להכיר אותי אני פחות במושחתים יותר בבחושות!!הכנתי  גנאש שוקולד מריר יום לפני,הוספתי לתוכו מרשמלו והכנסתי למקרר להתייצבות. למחרת הכנתי כדורי שוקולד מרשמלו וסידרתי על הבצק פיצה המצונן ומרודד של שמרית שיש לי קבוע במקרר. 
גיליתי שאם אוספים את הבצק ולשים אותו מחדש הוא תופח מאוד(ראו בתמונה)
הבצק ללא חומרים משמרים, מגולגל בנייר אפייה ומאפשר לשלוט בתוספות על הפיצה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית אפייה, להוסיף רוטב ותוספות ולאפות. ניתן לעשות בבצק הפיצה שימוש למאפים מלוחים ומתוקים נוספים (415 גרם).


***חשוב לאכול מיד כשיוצא מהתנור


מצרכים לפיצה בקוטר 24 ס"מ
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
4 ביסקוויטים פתיבר
2 שקיות מרשמלו קטנים או גדולים חתוכים ל-4(300 גרם)


אופן הכנה:

1.ממסים את השוקולד עם שמנת מתוקה במיקרוגל כדקה,מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מרשמלו מערבבים ומעבירים למקרר להתייצבות ל-5 שעות לפחות.

2. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

3. במעבד מזון או בפטיש שניצל, מפוררים את העוגיות לפירורים.

4. מכינים כדורי שוקולד מרשמלו בגודל פינג פונג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.

5. מוציאים את הבצק המרודד וקורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ(עם מכסה של סיר או צלחת). 

6. מניחים סביב את כדורי השוקולד עם רווחים של 1 ס”מ בין אחד לשני, ומקפידים להשאיר 2 ס”מ מהשוליים. סוגרים עם הבצק שנותר מסביב על הכדורי שוקולד ובעזרת האצבע לוחצים בין אחד לשני כדי שכל אחד מהם יקבל עיטוף סגור של בצק מהדקים היטב עם מזלג(ראו בסירטון).

7. במרכז הפיצה מורחים מהמלית שוקולד מרשמלו שנותרה ומיישרים. מוסיפים פירורי ביסקוויטים מעל.

8. מברישים את עיגולי הבצק מסביב בביצה טרופה.

9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בטורבו, במשך 10 דקות מוציאים בזהירות(לא מכבים את התנור)מוסיפים מרשמלו ומחזירים לתנור ל-5 דקות.





    



תגובות

רשומות פופולריות