ביף בורגיניון-תבשיל בקר ביין ופטריות


את התבשיל הנפלא הזה אני מכינה לכלתי שתחייה הבישול מתחיל על הכיריים וממשיך בתנור בחום בינוני לקבלת טעמים עמוקים  כ-3 שעות. הוספתי לתבשיל גזרים בשלושה צבעים,פטריות ובצלצלי פנינה. הבשר רך ונימוח. 


מצרכים ל-5 מנות

1 ק"ג בשר בקר (השתמשתי בכתף מספר 5) חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ

מלח ים אטלנטי או רגיל

פלפל שחור גרוס

 4 בצלצלי פנינה קלופים

50 גרם חזה אווז מעושן חתוך למקלונים

4-3 גזרים צבעוניים או רגילים חתוכים לאורכם

4 גבעולי סלרי (ללא העלים) חתוכים גס

6 שיני שום קלופות

250 גרם פטריות שמפיניון ופורטבלו חתוכות לרבעים

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות שטוחות קמח

2  כוסות  יין אדום יבש

4-3 כוסות ציר בקר ( מכינה ושומרת במקפיא- מבשלת בשר כתף שלם עם  3 עלי דפנה, 1 כפית כורכום,6 גרגרי פלפל אנגלי)

1 בוקה גרני (2 גבעולי פטרוזיליה, עלה דפנה וגבעול תימין עטופים וקשורים בחוט לבישול)

4-3 גרגרי פלפל שחור

להשחמה:

5-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור מכל הצדדים.

3. מחממים סיר רחב עם 4-3 כפות שמן זית ומשחימים את הבשר על להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

4. מוסיפים לסיר בצלצלי פנינה ומטגנים 5 דקות עד הזהבה עמוקה. מוסיפים מקלוני חזה אווז ומטגנים דקה-שתיים עד השחמה. מוסיפים גזר, סלרי, שום ופטריות ומטגנים 5 דקות עד שהירקות מתקרמלים. אם צריך, מוסיפים מעט שמן.

5. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד דקה עד שהרסק עוטף היטב את הירקות. מוסיפים קמח ומערבבים דקה עד שנוצרת רביכה.

6. מחזירים את הבשר, יוצקים יין ו-3 כוסות ציר בקר ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני התבשיל. מניחים בעדינות את הבוקה גרני בסיר (או קושרים אותו לידית) ומתבלים בפלפל שחור.

7.מכסים את הסיר ומעבירים לתנור ל-3  שעות עד שהבשר רך ומתפורר. מדי פעם מוודאים שמפלס הנוזלים מכסה את הבשר לפחות עד חצי גובהו, ואם צריך מוסיפים עד 1 כוס ציר.

8. לפני ההגשה מסלקים את הבוקה גרני, טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. מגישים עם פירה.

9. שומרים במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.



***מקור המתכון כאן עם מעט שינויים

תגובות

רשומות פופולריות