עוגיות כוסמין לימון מושלגות

 

                   עוגיות לימון מושלגות ונימוחות בריח וטעם לימוני משגע



מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין לבן או רגיל (280 גרם )
1/2 כוס סוכר( 100גרם סוכר) 2 ביצים בגודל L
גרידה ומיץ מלימון גדול שלם או 2 ליים
 100 גרם חמאה רכה או נטורינה לפרווה
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת אפיה

לציפוי
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)



אופן ההכנה:
1. טורפים את החמאה והסוכר עם מטרפה ידנית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף עוד כמה שניות.
2. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. שמים בצלחת אבקת סוכר. יוצרים מהבצק כדורים בגודל בינוני(פינג-פונג), מגלגלים אותם באבקת הסוכר.
5. מניחים את הכדורים בתבנית ושומרים על רווחים ביניהם. אופים 12-15 דקות לא יותר, עד שהעוגיות מקבלות גוון צהבהב ומעט סדקים. מצננים ומגשים.

מוזמנים לאינסטגרם

תגובות

רשומות פופולריות