עוגת פרג דובדבני אמרנה


אם תכתבו בשורת החיפוש את המילה פרג כאן יופיעו המון עוגות,עוגיות מאפים עם פרג. למזלי כולנו אוהבים פרג בכל צורה אז אין תלונות. הפעם שילבתי פרג עם שוקולד דובדבני אמרנה וגם דובדבנים עם גבעול בשביל הצבע וקראנץ שטרוייזל מעל שהופכים אותה לעוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.


מצרכים לתבנית בגודל 10X30
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס+כף קמח
חצי כוס+כף קמח תופח (100 גרם)
3 ביצים בגודל L
חצי כוס סוכר לבן(100 גרם)
2 כפות דבש
חצי כוס שמן קנולה(100 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס פרג טחון טרי(100 גרם)
2 כפות שקדים טחונים דק
קליפה מגוררת מלימון
50 גרם דובדבני אמרנה

10 יחידות דובדבנים עם גבעול לקישוט(נמכרים בחנויות מתמחות)

לשטרוייזל שקדים
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר
50 גרם שקדים טחונים גס
50 גרם קמח רגיל

אופן הכנת העוגה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים את השוקולד עם הקמח.
3. מערבבים את מצרכי השטרוייזל בין אצבעות הידיים עד לקבלת תערובת פירורית, מניחים בצד.
4. במיקסר עם בלון הקצפה,מקציפים ביצים,סוכר ודבש לתערובת בהירה ותפוחה.
5. מוסיפים שמן בזרם דק,מיץ לימון ותמצית וניל וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
6. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח,הפרג,שקדים טחונים,שוקולד וקליפת לימון. מוסיפים ומקפלים בעדינות לתערובת הביצים רק עד שמקבלת תערובת אחידה. מוסיפים דובדבני אמרנה מקפלים בעדינות.
7. מעבירים לתבנית משומנת מיישרים מעט,מפזרים מעל פירורי שטרוייזל ואופים כ-45 דקות,העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.מצננים.
8.מניחים מעל דובדבנים עם גבעול (לא חובה)ומגישים.

תגובות

רשומות פופולריות