חלת דבש לראש השנה


חלה דבש מתוקה שמתאימה לשבת וחג מעט השקעה ויוצאת חלה משגעת במרקם עננים מתקתקה.


מצרכים
500 גרם קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
2 ביצים בגודל L
1 כוס מים פושרים(240 מ"ל)
1/2 כוס שמן קנולה(120 מ"ל)
1/2 כף מלח

לציפוי
חלמון  ביצה בגודל L+כף מים

לסירופ 
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות דבש


אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים,סוכר וחצי כוס מים,מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
2. מוסיפים את הקמח,ביצים,שמן,דבש ויתרת המים בהדרגה לשים 4 דקות עד לקבלת כדור בצק. מוסיפים מלח לשים עוד 3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שמתלפף סביב וו הלישה. 
3. משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, שעה וחצי בחורף,שעה בקיץ.
4. לחלה עגולה: מוציאים את הבצק לשולחן עבודה ומחלקים לכדורים בגודל בינוני(כדור טניס) משטחים לצורת אליפסה חוצים,חורצים בסכין ומגלגלים לרולדה קטנה מניחים בתבנית עגולה בקוטר 26,לשושנה מרדדים 4 עיגולים בקוטר 5 ס"מ מניחים אחד על השני בצורה חופפת ומגלגלים לרולדה,חותכים בדיוק באמצע ומניחים בתבנית.(ראו סרטון).
5. לחלה עגולה בצורת דלעת: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל בינוני מלפפים חוט גומי לאפיה גוזרים חוט גומי לאפייה ארוך ומחלקים אותו לשלושה חלקים , קושרים כל לחמנייה עם החוט ומקפידים לעשות קשר רופף מכיוון שהלחמנייה תופחת ונצמדת אל החבל.
5. טורפים בקערית את החלמון עם כף מים מורחים בעדינות,אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
6. מבשלים את הסירופ עד שהוא מסמיך,מורחים מיד על החלה כשמוציאים מהתנור.






תגובות

רשומות פופולריות