עוגת קצף וקרם גבינה


יש לי בבלוג שתי עוגות דומות אך שונות מעט הוספתי עוד אחת יותר מושקעת מגיע לה!!את האחת הנוסטלגית והכי טעימה בצק פריך מרנג וקרם וניל והפעם הוספתי גבינת שמנת שגרמה לכולם להשמיע קולות בביס הראשון.



מצרכים לבצק  ל-2 עיגולים בקוטר 26 ס"מ
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 שקיק אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
1 כפית גרדת לימון
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 חלמונים בגודל L (שומרים את החלבונים למרנג)

למלית
2 מכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
1/2 קופסת אינסטנט פודינג וניל צרפתי(40 גרם)
1 גבינת שמנת 5% בטעם טבעי(250 גרם)
3 כפות אבקת סוכר

למרנג
4 חלבונים בגודל L
1-1/2 כוסות סוכר(300 גרם)
1 כפית קורנפלור

לקישוט
50 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה

אופן הכנת הבצק
1. למיקסר עם וו גיטרה מכניסים סוכר,גרדת לימון ,וניל,קמח,אבקת אפיה חמאה
ומלח, מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים,מרדדים על נייר אפייה עיגולים בקוטר 26 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ (השתמשתי ברינג ראו תמונה בהמשך) מהדקים את הבצק,אפשר להשתמש כתחליף לרינג בתבנית ללא תחתית ,כך עושים עם החלק השני.
3. מעבירים למקפיא ל-15 דקות(עם הרינג או התבנית).
4. מוציאים מהמקרר ואופים כ-15 דקות ב-180 מעלות עד להזהבה. 

אופן הכנת המרנג
1. מעבירים את החלבונים למיקסר עם בלון הקצפה מתחילים להקציף כ-2 דקות,מוסיפים סוכר בהדרגה בכל פעם כף סוכר. ממשיכים לערבל כ-10 דקות לפחות,מוסיפים קורנפלור מערבלים עוד דקה.
2. מרפדים תבנית אפייה של התנור בנייר אפייה,מעבירים את המרנג לשקית זילוף חותכים את הקצה מזלפים עיגול בקוטר 26 ס"מ ונשיקות מהשאר(ראו בתמונות).
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-80 מעלות בטורבו ואופים כשעה וחצי לפחות.

להכנת קרם גבינה
1. מקציפים את השמנת,אבקת סוכר ואינסטנט לקצף יציב,מוסיפים גבינה ממשיכים עוד כמה שניות מעבירים לשקית זילוף חותכים בקצה.

מרכיבים את העוגה:
1. מניחים עיגול בצק מזלפים בצורה חופשית קרם גבינה,מניחים מעל עיגול מרנג,מורחים מעט מהקרם ומניחים עוד עיגול בצק. מורחים עוד מעט מהקרם מניחים נשיקות מרנג ומזלפים תלוליות בקרם שנותר.
2. ממסים את השוקולד במיקרוגל מערבבים היטב,מזלפים עם כפית מעל לעוגה. 






תגובות

רשומות פופולריות