שבלול פילו במילוי קינואה וירקות

השבוע החלטתי אוכלים פחות והרבה יותר בריא, כי הרי אנחנו מחליטות מה נכנס הביתה, לרוב בריא לפעמים מזייפים כי החשק עולה על הרצון להתמיד. הכנתי מאפה מבצק פילו מצונן של שמרית משגע עם מלית מנגולד קינואה פטריות בריאות כבר אמרנו. סלט מנגולד אני מכינה קבוע בסופי שבוע עם כל  מבחר הסלטים המבושלים. הפעם הוספתי קינואה,פטריות, מעט בטטה אפויה והנה לכם ארוחת צהריים מעולה. מעט שומר מלח ולימון ואנחנו מסודרים.

מצרכים: 

2 חבילות עלי מנגולד, שטופים מנוקים וקצוצים דק
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
כף לימון כבוש
כפית כפית אריסה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
מיץ לימון סחוט טרי מלימון שלם
חצי כפית פלפל שחור גרוס
3 פטריות שמפיניון גדולות קצוצות לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות (מלח,פלפל, שמן זית)
3/4 כוס קינואה לבנה/אדומה
1/2 כוס פירורי לחם

להכנת הבטטה:
מניחים על תבנית עם נייר אפייה את הבטטה, מתבלים בשמן זית ,מלח ,פלפל שחור מערבבים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-30 דקות.

להכנת הקינואה:
ממלאים מים בסיר קטן,מוסיפים קינואה ומבשלים עד שכל המים נספגים (כ – 15 דקות בישול). הקינואה מוכנה כאשר כל הגרגרים יהפכו מלבנים לשקופים. מסננים ומניחים בצד.

להכנת הסלט:
1. מחממים שמן זית ומטגנים את השום הכתוש עד להזהבה. מתבלים בלימון כבוש, אריסה, פפריקה חריפה ומתוקה, מלח, כמון,לימון סחוט ופלפל שחור מבשלים תוך ערבוב כ-5 דקות.
2. מוסיפים את הפטריות מערבבים ומבשלים עד שהן מגירות נוזלים ומתכווצות מעט,מוסיפים מנגולד קצוץ מבשלים יחד כ-10 דקות. טועמים ומשפרים תיבול אם צריך. מוסיפים את הקינואה מערבבים ומניחים בצד לצינון כ-10 דקות.

להרכבת המנה:
1. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26-28 ס"מ,מניחים מעל עלה פילו משמנים מעט מפזרים פירורי לחם מניחים עוד אחד משמנים ומפזרים פירורי לחם כך עושים עם סה"כ 4 עלי פילו.

2. על משטח העבודה מניחים עלה פילו מקפלים כמו אקורדיון פנימה והחוצה (ראו סרטון)את שאר העלים מקפלים באותה צורה ומוסיפים סביב.

3.ממלאים בנדיבות את הרווחים בין העלים במלית שהכנו,מוסיפים מעל קוביות בטטה משמנים את העלים סביב ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות או עד שמשחים.











** השראה למתכון  לקחתי מהבלוג  tivoneat


תגובות

רשומות פופולריות