שניצל תירס ביתי טרי

הילדים והנכדים לא מוותרים על שניצל תירס יש גם צמחוני כאן ועם תירס טרי אף יותר טעים. אפשרי כמובן להכין מקופסת שימורים,אני מעדיפה את האופציה הראשונה. לתוספת הכנתי סלט קינואה עם ירקות המתכון  כאן.

מצרכים

3 קלחי תירס או גרעיני תירס מקופסת שימורים
400 גרם חזה עוף טחון
3 כפות קמח תירס
1 שן שום כתושה 1 בצל מגורר
1 ביצה בגודל L
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס

לטיגון:
פירורי לחם
שומשום
שמן לטיגון

אופן ההכנה: 
1. חותכים את גרעיני התירס מהקלחים ומבשלים כ-10 דקות. אם משתמשים בתירס מקופסא אין צורך בבישול מקדים. מסננים ושומרים כוס אחת של גרגירים בצד.
2. טוחנים במעבד מזון את החזות עוף.
3. מעבירים למעבד מזון גרגרי תירס מבושלים,בצל,שום וטוחנים. מוסיפים את העוף הטחון קמח תירס, ומערבבים הכל יחד. מוסיפים את הביצה מתבלים במלח פלפל ומעבדים עוד מספר שניות.
4. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את גרגרי התירס השלמים מערבבים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
5. מניחים נייר אפייה בתבנית יוצרים קציצה שטוחה בכף היד ,עם היד השנייה מעצבים לעיגול טובלים בפירורי לחם ושומשום,אם העיסה דביקה אפשר להרטיב את הידיים לפני.
6.מחממים במחבת רחבה שמן כ-2 ס"מ גובה ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד להזהבה.

***אם אתם רוצים לאפות את השניצלים רצוי לזלף מעט שמן בתבנית ומעל לפני הכנסתם לתנור בחום 200 מעלות כ-20 דקות.

תגובות

רשומות פופולריות